Vecka 38 (37+0)

Idag går vi in i vecka 38. Det är alltså nästan exakt 8 veckor sedan jag blev inlagd för hotande förtidsbörd. Då sa läkaren: "Du kan föda imorgon, men också om 7 veckor, men tidigare än beräknat iaf". MY ASS! Nu räknas iaf bebisen som helt färdig, vilket förstås är skönt. Fast jag har ändå väntat i 8 veckor.... Kom ut nu lillebror! 
 

Mysig dag

Igår hade vi en sån himla fin dag! Egentligen var den inte så speciell, men när man er hur lycklig sitt barn är så blir man så lycklig själv. 
 
Det började med att jag följde Harry till förskolan där de just var på väg på en liten utflykt till en lekpark. När vi sedan hämtade hem Harry efter lunch så var han på så bra humör! Efter han vilat åt vi lite frukt och klockan halv fyra for vi iväg till havsbadet för att bada på äventyrsbadet. Alltså världens lyckligaste unge! Han bara skrattade och skrattade. Kändes verkligen som att det här kanske var sista gången på länge som både jag och Thomas kan ägna all uppmärksamhet åt Harry. Vi simmade, åkte rutchkanor och busade på. (Hade helt ärligt en liten baktanke att jag kanske skulle sätta igång förlossningen genom att åka mycket rutchkanor... funkade inte...). 
Efter badet for vi faktiskt och köpte en familjepizza och åt till middag. Klockan 19 somnade han som en stock efter pussar och kramar och "älkar dig". 
Alltså tala om ångest att veta att snart kommer Harry vara tvungen att dela oss föräldrar med lillebror. Åååh, hur kommer man kunna räcka till åt två barn!? Hjälp....
 
Och på tal om lillebror... idag är det exakt tre veckor till BF, vem kunde tro att jag skulle få föda ett fullgånget barn den här gågen?! Önskar dock att han kunde välja att komma IDAG, så jag slipper vara så förbaskat gravid på skolan som börjar på måndag. Fast kommer han inte idag får han gärna vänta till typ torsdag nästa vecka, så jag slipper föda på skolan. Snacka om "no filter" ;)
 
 
Tänk, snart har vi en till...
 
 

Sömnlös...

Nu tycker jag faktiskt att bebisen kan komma ut! Inatt har jag varit upp för att kissa EN GÅNG I TIMMEN hela natten! Kl 23, 00, 01, 02 osv tills kl 6. Och efter varje toabesök har det tagit nästan en timme att somna om. Lägg till halsbränna på det och sura uppstötningar i hela munnen direkt jag lyckats slumra till så förstår ni att jag sovit ca 0 timmar inatt! Mellan kl 06 och 06.50 sov jag som en stock och när jag vaknade var jag såklart kissnödig. Längtar efter amningsnätter! Då slipper man iaf kissa stup i kvarten...


Inskolning

Harry har ju börjat på sin nya förskola i veckan och det har gått mycket bättre än förväntat. Vi förväntade oss lite att han skulle vilja följa med hem och typ få för sig att fara hem mitt under dagen eftersom det är så nära hem. Vi har ju dessutom varit inne på förskolans gård och lekt mycket under sommaren när förskolan varit stängd. Så vi tänkte som att han skulle bli lite chockad av att vara där själv. Men nädå! I måndags var vi där allihopa i typ en timme och kollade läget och vi märkte redan då att han var rätt avslappnad. I går (tisdag) så var Thomas där och åt frukost med han, sen for han hem och vi for och hämtade honom kring halv 11. Det hade gått så bra och han ville inte ens följa med hem! Vi fick typ muta han... Sen idag lämnade Thomas honom direkt klockan 9 och vi var och hämtade han efter lunch och även idag hade det gått jättebra! De säger att han är så trygg i sig själv och man blir så stolt! :)
 
Storpojken! 
 

Fortfarande gravid

Kolla så fint jag har fått det här på bloggen! Tack så mycket för hjälpet Kajsa! Nu blir det mycket roligare att blogga, och jag ska definitivt försöka bli bättre på det :)
 
Som rubriken lyder så är jag fortfarande gravid! Vem kunde tro det för 6 veckor sen när jag blev inlagd!? Inte jag iaf! Kan säga att det börjar kännas som att jag går på övertid. Vecka 35+5 idag, snart har jag gått tre veckor längre än jag gjorde med Harry och som det känns nu kommer jag typ aldrig föda barn... Har ju för fasiken väntat och väntat sen den 5:e juli på bebisen, men han verkar må så himla bra inne i magen. Jag slutade ta det lugnt typ förra veckan och lever nu som vanligt och ÄNDÅ stannar han kvar i magen...
Om lite mer än en vecka är bebisen "färdigbakad" och då hoppas jag han ploppar ut så fort som möjligt! 
 
Vi har gjort i ordning det mesta här hemma nu iaf och det känns mycket bättre. En sak mindre att oroa sig för :) 
Mitt egengjorda babynest! Visst är jag ändå lite duktig!?