Påsken

Så var påsken över. Harrys första påsk har varit jättebra. I fredags var vi hos Harrys farmor och farfar och käkade jättegott och i lördags var vi i Bodsjön där vi sov över till söndagen. Harry var jätteduktig och sov hela natten, vilket ju inte ha hänt på ganska länge. Tyvärr började jag känna mig lite krasslig på förmiddagen igår, så vi for hem ganska tidigt och nu är både jag och Harry förkylda. Det är dock värst på natten för Harkan. Vi har höjt upp huvudändan på hans säng, men det verkar inte hjälpa så mycket. Inatt vaknade han kring 2 och var både skitpigg och glad, men också jättesnorig så han fick komma och ligga i våran säng och låna min kudde. Då somnade han om och sov till 7.40 typ! Rekordlänge med andra ord :) Jättemysigt att han för en gångs skull vill ligga bredvid mamma och pappa också :)

Nu blir det nog att lösa lite korsord (har faktiskt blivit lite less sudoku.. undrar varför..) och äta lite överblivet påskgodis. När man är sjuk får man faktiskt äta godis. Och glass.



Återbesök

Idag har vi varit på återbesök på neo-avdelningen. Allt såg bra ut så nu behöver vi inte fara dit nå mer :) Nästa vecka blir det ju dock Sunderbyn igen då det är dags för röntgen av urinblåsan, men det ska nog gå bra det också.

Vi var även in på biltema och shoppade loss lite nödvändiga grejer. Bland annat så fick Harry sig en jättefin låda som han kan ha sina leksaker i :)

Senaste dagarna har Harry gått på en päron-diet. Inge mera majs för den pojken. Han har inte skitit på typ en vecka och verkar ha ganska ont i magen. Päron verkar dock inte hjälpa än så länge... Förhoppningsvis kommer det en liten bajsning snart ändå. Eller liten och liten.. vi är typ nervösa att gå utanför hemmet för vi vet att när som helst händer det... :S

Harry läser tidningen

Filmade Harryboy idag när han fick låna en tidning. Kan säga att detta är sista gången han får leka med sånt. Han blir så himla förbannad. Efter vi spelat in videon nedan tog vi bort tidningen från honom vilket resulterade i en skrikande bebis i en halvtimme. Men roligt var det minsann :P


6-månaderskontroll

Idag har vi varit på BVC. Fy tusan vad Harkan (fyfan vad fult smeknamn!?) växer. Sen vi var på sjukhuset har han gått upp 600 gram! Var det inte bara typ 2 veckor sen vi var där? Och jag som varit så orolig att han inte får i sig tillräckligt eftersom han inte gillar "vanlig" mat så mycket utan vill ju bara ha bröstmjölk. Uppenbarligen räcker min mjölk fortfarande för lilleman.
Håll i er: Han väger nu 8440 gram och är 69 cm lång! STOR VA!? Man får lite panik...


Liten tjockis! ♥

Klockan 4 är det fortfarande ganska mörkt ute

Japp, det har jag konstaterat efter några dagar när Harry har varit pigg och glad klockan 4. Som tur är så är han ju världens gölligaste, så det gör inte så mycket. Det jobbiga är dock att han sen somnar om kring halv 6-6, vilket ju känns lite fel. Vet inte riktigt hur vi ska göra för att få honom att sova lite längre. I några veckor nu har han ju fått lite gröt på kvällarna (vilket han inte gillar), men idag provade vi ge honom lite välling och det gillade han! Så kanske är det lösningen? Ge honom lite mer mättande kvällsmat? Äh, jag vet inte.. han sover ju utan matuppehåll till klockan 4, så jag kanske borde vara nöjd.

Annars idag har det inte hänt mycket. Hälsat på Harrys farmor och farfar och varit på två små promenader. Mitt mål med dagen är att jag ska orka vara vaken till Desperate Housewives, och även orka se hela avsnittet. Tveksamt..

Frisk och kry

Igår fick Harry sin sista pencillin-dos. Så nu är han frisk på riktigt! Nu ska han ju få nå medicin i förebyggande syfte, så att han inte får urinväggsinfektion igen, men det ska nog gå bra :)
Idag har vi varit och träffat mammorna och bebisarna i mammagruppen. Det var ju typ tre veckor sen jag träffade dom sist, så det var verkligen trevligt! Dessutom var inte Harry alltför arg idag, däremot bajsade han två (!!!) gånger och spydde typ 155 gånger. Sen vi kom hem har han dock inte varit glad, men nu ligger han i sin säng och sover lite så förhoppningsvis är han lite gladare när han vaknar.
Hoppas på finväder imorrn. Isf blir det nog en sväng till Bodsjön för att grilla lite hamburgare och sånt. :)


Grattis Harry!

Idag blir Harry 6 månader! Helt sjukt vad tiden går fort. Ett HALVT ÅR! Han håller på att bli så stor..

Sen vi kom hem från sunderbyn i torsdags har han varit världens gladaste bebis. Han har inte skrikit i princip nå, med undantag nån gång när han varit hungrig. Men då har han börja flina igen direkt han ätit lite. Han har ätit i princip en gång i timmen, så jag hoppas att mjölkproduktionen ökar lite igen. Man märker att han inte blir lika mätt på det jag har att erbjuda längre - inatt var jag tvungen att mata han 3 gånger! Kändes nästan som när han var nyfödd. Hade tänkt börja ge honom gröt/välling på kvällarna om ett tag, men han verkar inte alls gilla gröt. Dessutom får han typ utslag i ansiktet efter han har ätit det. Konstigt. Ska prova köpa typ banangröt eller nå, det borde väl vara lite godare?


Idag har jag och Harry varit ut på en långprommis på typ 75 min. Skönt var det. Harry sov sig igenom hela turen nerbäddad i sin fina åkpåse. På sig hade han sin nya overall som han fick i 6-månaderspresent av mormor och morfar. Jättefin. Och han är så förbaskat söt i den. Ska försöka komma ihåg att ta ett kort nästa gång han har den på sig.
Sjuk bebis förra helgen

Sunderbyn

Efter jag skrivit inlägget i måndags om att vi skulle fara på vårdcentralen nästa dag ifall hans feber kom tillbaka så pratade jag med min mor som övertalade mig att ringa akuten och höra vad dom hade att säga. Dom tyckte att vi skulle komma in för att kolla att det inte var någon infektion. Sagt och gjort.
Väl på akuten fick vi förstås först vänta typ en timme innan vi fick träffa någon läkare och efter han hade kollat honom i halsen och öronen och lyssnat på lungorna så fick vi vänta ytterligare typ en timme innan dom kom och satte en påse på snoppen för att fånga upp urin. Sen fick vi vänta ännu en stund innan dom kom och tog blodprov. Efter ett tag kom läkaren tillbaka och snackade om högt CRB och att lungorna lät bra (så jag trodde att det var bra nyheter) och sen sa han bara: "så det är bara att ni tar och kör fram bilen och far upp till Sunderbyn". Och det gjorde vi. Vi var först hem och hämtade skötväskan och Mira och lämnade henne hos Thomas föräldrar (TUR).
På Sunderbyn behövde vi inte vänta nå, utan en läkare kom nästan direkt och kollade hals, öron osv. igen och dom kollade urinprovet i påsen. Det visade att han hade en urinvägsinfektion. "Ni får stanna här" sa dom och vi tänkte typ: "jaha, vänta tills vi får pencillin sen fara hem". Jo, tjena! Vi fick vara kvar i 4 dar!
Vi fick ett litet rum med en liten säng till Harry och en säng till oss. Dom skulle ta blodprov på Harry och även ge honom medicin intravenöst. Eftersom att Harry har lite mycket fett på kroppen var det typ impossible för dom att få ut blod, så det slutade med att dom stack honom i huvudet. Efter typ 3 timmars försök. Stackars lillpojken.
Sen fick han alltså denna medicin intravenöst var 8:e timme fram tills vi fick fara hem. Varje dag lät det på sköterskorna som att vi skulle få fara hem när som helst, sen typ: "ni får vara kvar till imorrn", "ni får vara kvar en dag till". Gissa less vi var. Vi hade ju inte ens med oss nå grejjer! Inga kläder, underkläder eller hygienartiklar. Men eftersom vi hela tiden fick veta att vi skulle få fara hem dagen efter så orkade vi inte köra hem för att hämta. Vi köpte tandborstar och underkläder så att vi skulle kunna känna oss lite fräscha iaf.
Dagen efter vi kommit in gjorde dom ett ultraljud på Harrys njurar för att se om det fanns någon missbildning, och dom hittade en liten "avvikelse", så det ska följas upp. I värsta fall kan det bli en liten operation, men det är inge farligt tror jag.


Nu mår iaf Harry mycket bättre. Han skrattar och pratar hela tiden. Vi har typ hunnit glömma av hur underbart det är att ha ett leende barn.. så länge sen var det han log! Han har dessutom rullat från mage till rygg för första gången idag. Helt plötsligt. Lillgubben. Det är väl skönt att slippa ha ont!

Nu är Harry glad igen!