Sovit borta för första gången!

Nu har Harry sovit borta för första gången. Dock inte utan sina föräldrar förstås. Vi har nämligen varit och hälsat på Harrys faster/gudmor i Umeå. Han sov sig igenom nästan hela besöket då det säkert var mycket nya intryck som skulle smältas. På natten sov han i en resesäng och jag och Thomas låg på madrasser bredvid och det gick jättebra det också :) Kring halv 6 på morgonen vart han dock lite ledsen så han fick komma och ligga bredvid mig på madrassen.

Igår var vi i Svensbyn där vi blev bjudna på grillat! Inte illa pinkat säger jag bara! :)

Nu blir det lite frukost för att sedan fara och veckohandla. Kanske ta en liten promenad också?
Det var mysigt att få ligga bredvid mamma på madrassen!

Lillfisen


Update

Så, hög tid för uppdatering antar jag :P
Kan börja med att skryta lite om lill-Harry som vanligt. Han sov inatt från 21.30 till 7.00. Fattar ni? Vaknade imorse och var totally utvilad. Inte för att jag brukar vara särskilt trött eftersom Harry alltid sovit rätt bra, men ni fattar. Klockan 7 var det alltså lite matning och blöjbyte och sen hoppade Harry över till min säng och så sov vi en stund till. Skönt vare :)
Annars... föräldragruppen förra veckan var riktigt trevlig och nu har jag även anmält oss till babymassage. Blir kul!
I helgen har vi mest tagit det lugnt. Sett lite filmer och ätit lite gottis. Harry var dock riktigt ledsen i lördags. Vi var på stan mellan 11 och 13 och efter det bara grät han. Det bara sprutade tårar. Vet inte riktigt vad det var för fel, men antar att han var lite trött då han inte sovit sina vanliga stunder på dagen. Sen vart det middag hos svärisarna där Harry slocknade på golvet.

Föräldragrupp

Idag ska jag och Harry traska (ja, iaf om det inte blir ännu kallare ute) iväg till en föräldragrupp på familjens hus. Blir trevligt!
Inatt sov Harry från 22 till 06.15. Helt sjukt. Dessutom åt han sista gången kring 21, så han åt alltså inte på 9 timmar! När Thomas klocka ringde klockan 6 vaknade jag också, helt utvilad. Hörde hur Harrys lill-mage kurrade, men han vaknade ändå inte. Blev så nervös att han hamnat i koma (i know..) så jag var tvungen att peta lite i han och efter en stund vaknade han och käkade för att sedan somna om till 9! Kan ju säga att jag verkligen sovit så det räcker inatt! Man blir ju nästan bortskämd :P

Finally!

Så, nu är jag klar med min nya design. Inte avancerad för fem öre, men för en inte så teknisk tjej med ett spädbarn tar det flera dagar ska ni veta. Lär väl ha denna design tills Harry är 18 och tycker att det är superskämmigt att morsan har bilder på han i headern..
Skriver mer nån annan gång. Har nämligen en bebis i famnen och använder således skärmtangentbordet = går inte snabbt att skriva. Hörs senare!


-25?

Man kan inte tro att det är icecold ute när man är inne hos oss. Här inne hos familjen Pettersson/Andersson är det nämligen tropisk värme. Har just dragit ner elementena (hur böjer man element!?) så att vi förhoppningsvis kan ha kläder på oss när vi får främmande av Gabri och Ida om en stund.
Och igår lämnade vi Harry hos sin mormor och morfar och for och käkade gomat själva. Läskigt att lämna honom, men skönt att kunna äta i lugn och ro. Han hade varit så duktig och ätit utpumpad mjölk ur flaska utan problem. Men inte blir det att lämna bort han alltför många gånger.. jag höll ju på att längta ihjäl mig efter lillpruttisen min ♥
Harry ligger och myser med sin nya kanin

BVC

Huvvaligen vad hemskt det var att se Harrypoy få sprutor. Efter första sprutan var han relativt lugn. Han grät lite, men det gick över ganska snabbt. Men efter den andra... tårarna bara sprutade! Det skär verkligen i mammahjärtat när man ser att han är så ledsen.
Annars gick allt bra. Han väger nu 6120 gram och är 60 cm lång. Dom klagar fortfarande lite på hans platta skalle, men den har ändå blivit lite mindre platt på senaste tiden. Vi försöker ju ha honom så mycket som möjligt på mage när han är vaken. Han hatar det! Däremot älskar han att ligga på rygg i babygymet och titta på alla fina grejjer som hänger. Han brukar ligga och prata och skratta för sig själv när han ligger där :)

Nu är Harry däremot helt utslagen och ligger och sover i pappas famn. Hoppas att han inte får nå feber ikväll/natt men jag har köpt hem alvedon in case of.

Och grattis till kusin Melker som fyller 1 år idag!! :)



Skön helg

Vi har haft en jättebra och slapp helg. I fredags var vi bjudna på middag (plankstek!!) hos Harrys mormor och morfar och igår vad vi till Storheden och shoppade lite kläder till Harry. Han växer ju så det knakar. Ska bli riktigt intressant att se hur mycket han har växt på torsdag när vi ska på BVC för 3-månaderskoll.
Idag har vi lagat gomat här hemma och bara tagit det lugnt.

Blev inspirerad av Sandra att visa upp vad Harry fick för doppresenter. Ska försöka komma ihåg/orka ta kort på allt :) Kan dock inte lova något.

Några nya bilder på Harry kan jag iaf bjuda på:



Föräldraledig "på riktigt"

Nu har ju Thomas börjat jobba och det går faktiskt bättre än vad jag trodde det skulle göra. I måndags bajsade Harry på sig i babysittern när jag satt och åt frukost så det vara bara att bada honom själv för första gången. Sen var vi ju tvugna att rasta hunden så vi tog en långpromenad med vagnen och det gick också bra förutom att Harryboy blev jätteledsen sista kvarten och han bara skrek och skrek. Inte kul! Blev att jag nästan sprang sista vägen hem så jag var helt blöt i svett när vi kom in igen.

Tisdag kom mamma hit på förmiddagen för att vara lite med oss. Vi tänkte ta en promenad så vi klädde på lillpruttis och oss själva och la ner honom i vagnen. Vi hann dock inte långt (typ 10 meter max) innan han började skrika som en stucken gris... så vi vände och struntade i promenaden. Förstår inte riktigt.. det verkar som att han inte gillar att åka vagn? Finns det ens bebisar som inte gillar det? Vi ska göra ett nytt försök imorgon. Förhoppningsvis är det inte så kallt...
Sen kom Ida och Alex hit och Alex hade köpt med sig mat från Subland. Så vi åt och surrade i några timmar. Muchas trevligt :)

Imorgon skulle vi egentligen fara till Luleå med några andra par för att käka på Allstar, men det blev ändrade planer. Ingen är mer ledsen över det än Harrys mormor och morfar som skulle vara barnvakt. Det blir nog att vi far och äter hos dom istället så kan dom få vara lite barnvakter ändå.

Nu ska vi nog se lite serier och sen blir det nog en tidig kväll. Lillpruttis har fått för sig att vakna flera gånger/natt för att käka och sedan vakna relativt tidigt och vara knallpigg, så man är inte alltför pigg på kvällarna.

Harry och kusin Melker var likisar på annandagen :)




Dopdagen!

Idag har Harryboy blivit döpt! :) Allt gick bra, fast lite nervöst var det allt att stå där framför hela släkten. Harry var jättesnäll och sov i princip hela tiden :) Och vi fick jättemånga bra presenter, inte massa skit som jag var inställd på :P Nu har jag och Thomas tagit oss ett litet glas champagne för att "fira". Haha :)

Nu blir det att se lite film och käka lite överbliven kladdkaka innan vi går och lägger oss. Thomas börjar jobba imorrn så jag och Harry ska från och med nu klara oss ensamma på dagarna. Men det ska nog gå det också :)

Harry Sebastian Knubbisarm Andersson


Familjen Andersson (snart, visst älskling!?)