Fortfarande sjuk

Harry är fortfarande sjuk... fy tusan vad jobbigt han måste ha det! Han har ju haft feber nästan varje dag i en vecka nu! Han är riktigt trött och sover typ 60% av dygnet (mestadels på dagen..) och resterande 40% skriker han. Hela sin vakna tid skriker han och är arg. Han är så arg att han knappt äter nå. Tror att mjölken kommer sina om det fortsätter såhär. Gud vad jag hoppas att han blir frisk snart. Det är så synd om han. Idag har han dock varit feberfri, men ändå haft dålig aptit och varit trött. Kommer febern tillbaka nå ikväll eller inatt så blir det vårdcentralen first thing in the morning.
En bra nyhet har jag dock: Försäkringskassan är äntligen klar med mitt ärende och jag höjde upp min föräldrapenning med 2000 kr/månaden efter skatt. Inte illa pinkat. Så nu kommer jag få massa pengar retroaktivt :)

Jobbiga dagar..

Det har varit en jobbig vecka för bebisen i hushållet. I tisdags när vi vaknade på morgonen var han inte alls lika glad och pigg som han brukar vara utan lite hängig. Han orkade inte riktigt äta och det enda han åt spydde han upp nästan direkt. Tog feber på han, och det visade sig att han hade lite feber så vi gav han alvedon. Han blev efter den lite piggare och orkade äta. Lite senare på dagen (förmodligen när alvedonen höll på att gå ur kroppen) började han låta konstigt när han sov, och låg och skakade lite. Jätteläskigt var det. Ringde sjukvårdsrådgivningen som sa att det nog inte var nån fara. Skitgullig kvinna fick jag prata med, hon ringde till och med upp någon timme senare för att höra hur han mådde.
Sen började jag känna att han blev varm igen och vi tog feber igen - 39,7! Ringde vårdcentralen och dom sa typ samma som sjukvårdsrådgivningen att det viktigaste var att vi han kissade för det betyder att han fått i sig vätska. Gav han sedan alvedon igen och då blev han mycket piggare och sen fick han aldrig tillbaka febern! Skönt!

Igår var han alltså feberfri, men ändå inte helt pigg. Sov mycket och var riktigt gnällig. Skrek nonstop i princip varenda vaken minut. Som tur var så var han ju inte vaken så mycket längre än 2 timmar åt gången. Men på 2 timmar hinner man få ganska ont i öronen ändå.

Idag har han fortsatt att skrika nonstop och han har även haft diarré. Misstänker att det är tänder som är på gång. Stackars liten. Och faktiskt lite stackars mamman och pappan också, för det tär faktiskt lite på både kropp och knopp när lilla bebisen skriker hela tiden och ingenting (förutom att försöka få honom att sova) hjälper.

Ska nog ta och joina min son och sambo i sovrummet och ta en liten powernap jag med. Hoppas Harryboy är lite gladare när han vaknar :)

Lite sjuk...

Jag har gått och blivit lite sjuk. Ont i halsen, snorig, frusen.. det vanliga you know. Inte så kul. Har dessutom varit sjukt trött de senaste dagarna, men det har väl kanske med förkylningen att göra. Inatt vaknade till och med Thomas före mig när Harry tappat nappen en gång. På tal om nappen: Harry har blivit som besatt av den! Vaknar tusen gånger på natten för att han tappar den. Tappade räkningen efter typ 10 gånger inatt. Han sover fortfarande i princip varje natt utan att vakna för att käka, men man blir ändå lite trött av att ställa sig upp för att ge honom nappen minst en gång i timmen.

Idag har vi iaf tagit det rätt lugnt här hemma. Varit förbi svärisarna en stund och varit på posten för att återigen be om arbetsgivarintyg. Dom börjar snart hata mig där. Fast inte lika mycket som jag hatar försäkringskassan. Tänk att Harry snart är ett halvår och jag får fortfarande inte rätt föräldrapenning! SEGA!

Ska se om jag orkar vara vaken till "en unge i minuten" ikväll. Lovade dock mig själv att inte se det nå mer då jag jämt börjar grina så mycket. Men det är ju så bra!

Harry skrattar!

Har lyckats fånga när Harry skrattar på film! I vanliga fall blir han alltid helt allvarlig direkt kameran kommer fram så vi var tvungna att "smygfilma". Därför blev det mörkt och "upp och ner". Såklart så la han märke till kameran, men för första gången ever så brydde han sig inte om den utan fortsatte skratta ändå. En stund..
Världens sötaste är han iaf! :)


Utedag

As you all know var det riktigt bra väder igår. Det firade vi genom att fara till bodsjön på förmiddan. Där satte vi oss på "altanen" nere vid sjön och solade oss lite, grillade korv och hamburgare och lät Mira springa av sig lite. Harry fick dock mest ligga i vagnen eftersom vi fortfarande inte har köpt nå solglasögon till honom, men det gick bra det med. Klockan 16 var det hockey (som ju blev lite försenad) och efter det käkade vi surströmming! Gott var det! :D Mormor hade även gjort en riktigt god efterrätt. Gottgottigottgott! Sen spelade vi även lite Dance Central och tro det eller ej, men jag fick typ skithöga poäng.


Idag har vi inte gjort mycket. Varit och handlat (fyfaaaaaaaaan vad jag hatar folk som ställer sig på familjeparkeringen när de inte har barn! Idag var den nästan helt full med "ofamiljer". Irriterande! Som tur var rymdes vi ju ändå, men det är många gånger vi inte gjort det när det inte varit enbart barnfamiljer som stått där), hälsat på Harrys farmor och farfar och gått en liten promenad. Jag och Harry tog oss nyss ett litet bad och nu har han slocknat här på soffan. Lite väl tidigt att sova för natten och lite sent för att bara sova middag... jaja, huvudsaken är ju att han mår bra!

Varning för bajsinlägg

Vill varna känsliga/ointresserade läsare. Detta inlägg kommer nämligen till största del handla om bajs. Intressant, I know, men det är inte mycket annat att skriva om när man är småbarnsförälder.


Hur som helst. Harry har inte gjort nummer två sen i lördags, och före det var det nästan en vecka sen också. Idag hörde vi hur det började braka i brallan så vi gick upp för att byta blöja (vi brukar alltid gå upp båda två när det gått såhär länge mellan bajsningarna eftersom vi vet att det brukar vara rätt mycket bajs och det kan underlätta om man är två då). Och när vi kom la han på skötborde och tog av han byxorna märkte vi exakt hur mycket det var. Det var bajs på benen och hela ryggen. Av med bodyn, bajs på armar. Bajs, bajs, bajs. Överallt. Och det "värsta" av allt: Det var inte som "vanligt" bebisbajs utan mer fast. Antagligen för att han börjat käka smakportioner. Jag och Harry tog iaf ett bad efteråt och la oss sedan och mös i sängen. Älskar nybadad bebis! :)


Slut på bajssnack. Ikväll blir det fredagsmys här hemma. Har köpt godis och fixat lite filmer. Så direkt bebisen har somnat för natten (förhoppningsvis kring halv 8 kanske) så blir det ta fram godisskålen och bara mysa! :)



Parkeringsböter..

Åh, vad sämst jag och Thomas var igår när vi var och handlade. Vi skulle bara "springa" in och handla lite smågrejjer och glömde p-skivan. När vi kommer tillbaka till bilen ser vi en p-lisa gå därifrån (säkert skitnöjd!) och har gett oss böter på 350 kr. That's right.. 350 FUCKING KRONOR I BÖTER! Blev en dyr snabbhandling. Hade ångest hela dagen då denna böter verkligen inte kunde komma mer olägligt. Men, men. Det gjorde iaf att vi fick tummen ur och la ut våran gamla TV på blocket och har just fått sålt den för 2200. Men ändå surt!

Idag har vi inte gjort mycket. Småplockat här hemma, varit på en prommis och varit på barnens hus för att provsitta bilbarnstolar. Nu har vi då i princip bestämt oss vilken det blir och just den stolen fanns på extrapris på en hemsida, så det blir nog att beställa gode snart :)


Nu blir det att underhålla kiddet en stund innan det är dags för honom att sova. Kanske att vi tar ett bad han och jag... vi får se.

Fettis-dag!

Okej, idag är det fettisdag. Har faktiskt köpt mig en semla, icke laktosfri, och ätit idag. Får se hur jag mår senare idag. Just när jag käkade den tänkte jag dock "det är värt att må lite dåligt senare idag, bara jag får mig en semla". Vi får se senare om det var värt det :P

I lördags var det första festen på typ forever för mig. Harry fick vara hemma med pappa som vi ge utpumpad mjölk i flaska, och det hade gått så bra. Själv kom jag inte hem förrän kring halv 2 - trött som fasen. Harry ville stiga upp halv 6 vilket var jätteroligt. Erbjöd mig dock att stiga upp då jag saknat honom så mycket under kvällen före. Dessutom var han så jästarns glad att det inte gjorde nå att jag sovit mindre än fyra timmar. Väldigt trevligt var det att komma ut lite, men just nu känns det som att jag aldrig mer vill vara ifrån Harry sådär länge!

Måste få fortsätta skryta om lillpruttis förresten. Han sover numera, sen ca en vecka tillbaka, minst 10 timmar i sträck per natt. Oftast är det 12 timmar. Från 19 - 07 (förutom i söndags förstås..). Känns superbra att vi börjat få in lite rutiner. Och förstås känns det superbra att man oftast får känna sig relativt utvilad på morgonen!

Nu är det dags för att inta lite mat! Hejsvejs!


Harry 5 månader!

Hipp hurra för Harry som fyller 5 månader idag! Jisses (??) vad tiden går fort! Harry har dagen i ära skrikit och gråtit hela dagen. Nu på kvällen har han dock varit lite småglad, så mormor som var förbi stund fick träffa ett hyffsat glatt barnbarn.


Nu är det snart dags att lägga Harry för natten. Igårnatt sov han från 19.30 - 06.30 utan matuppehåll. Det är ju dock oftast så nu för tiden. Eller han brukar vakna kring 5-6 för käk, sen somna om till ca 8. Jätteskönt är det :)

Tur att man är världens sötaste direkt man lugnar ner sig lite...