Ett steg bak...

Så var sonden tillbaka..

Dagens besök på Sunderbyn visade minus 30 gram på Harry. Amningen har inte funkat så bra sedan sonden drogs i måndags, han har inte riktigt orkat utan sovit sig igenom sina mattider. Egentligen är det väl inte nån big deal att dom har satt dit sonden igen, men det känns ändå rätt jobbigt. Blir Sunderbyn igen på fredag, förhoppningsvis har han gått upp typ ett kilo så dom kan dra sonden igen :P

Förra veckan i nya fina mössor han fått av sin mormor

Good news!

Sondfri!!


Kontrollen på Sunderbyn gick bra! Han är numera sondfri! :) Det innebär alltså han ska ammas varje måltid utan att få nå extra genom sonden! Helt sjukt hur duktig han är Harrybarry! ♥

Vi är fortfarande inte helt utskrivna utan ska tillbaka till Sunderbyn på onsdag för att väga och sånt igen. Nervöst! Harry är nämligen jäkligt trött av sig och meningen är att jag ska väcka honom var tredje timme för att han ska få mat, men vissa gånger är detta i princip omöjligt och han somnar direkt man lagt honom vid bröstet. Är så jäkla rädd att han inte får i sig tillräckligt! Så ni får hålla tummarna för att han har gått upp i vikt på onsdag!

Dock känns det ändå himla skönt att han är utan sond nu. Känns som att han är "frisk" nu. Vi kan fara och hälsa på folk utan att ta med oss extra mjölk, spruta, berikning, medicin och allt sånt crap som behövdes när han sondades.

Nu ska jag mysa med världens bästa killar! ♥

 

Gangstah på kalas igår


Hemma

Ja, nu är vi hemma!
Vi for alltså hem i onsdags och har idag varit till Sunderbyn för att väga och sånt. Allt såg bra ut, han har växt 2 cm på en vecka och gått upp 80 gram sen i onsdags :) Så nu får han bara 10 ml i sonden (förr var det 50  ml!), så det är inte länge kvar innan han slipper den där jobbiga slangen i näsan. Nu ska vi iaf få vara hemma över helgen för att fara tillbaka på måndag och göra samma kontroll som idag. Ser allt fortfarande bra ut är det inte länge kvar tills vi blir helt utskrivna! :) Jippppiiiiekajeeeejj!!

Allt har iaf gått bra sedan vi kom hem. Lite jobbigt är det förstås att sondmata och allt det där, men det är ändå hundra gånger bättre att vara hemma än på sjukhuset. Vi har varit ute och gått med barnvagnen, varit och hälsat på folk och fått främmande. Nu känns det som att det är på riktigt! :)

På väg hem!

Storlek 50 är fortfarande liiite stort..


2 veckor!

Idag fyller Harry 2 veckor! Helt sjukt vad tiden går fort! Fast det är lite konstigt det där, för på ett sätt känns det som att vi har haft Harry forever men samtidigt känns det som att det var typ igår förlossningen var. Bir väl så när alla dagar ser likadana ut kanske?

Idag har han även gått över sin födelsevikt! Nu väger han 2432  och det börjar även synas på han. Han har börjat få lite bulligare kinder och så.. tror jag.. jag kanske inbillar mig? Fast det tror jag inte :P

Amningen går väl sådär. När han väl får för sig att suga så suger han. Men det är inte det lättaste. Dessutom så blir han alltid så himla trött när han ammat så han sover sig igenom nästa måltid. Så det blir bara amningsträning varannan måltid ungefär. Och på natten sover han ännu mer.
Vi längtar hem fruktansvärt mycket, men samtidigt vill vi inte fara hem förrän vi fått igång amningen lite mer. Känns himla jobbigt att måsta sondmata var tredje timme, även om man är hemma. Så nu  blir det hårdträning för Harry, nu ska han lära sig! :)
Till veckan får vi förhoppningsvis veta ungefär hur länge vi måste vara kvar här. Vad dom har för "krav" och så. Hoppashoppashoppas det inte är alltför länge kvar!


Framsteg

Nätterna med Harry har gått bra. Första natten var liite jobbigare för då vaknade vi och satte oss upp för att kolla till Harryboy varje gång han gjorde ifrån sig minsta lilla ljud. Senaste natten gick bättre och vi känner oss lite mer utvilade idag än igår. Vet inte hur det blir inatt, ifall vi ska ha han eller inte... han har nämligen slutat med en "medicin" idag (nå koffeingrejs för att han ska komma ihåg att andas) och ska därför vara uppkopplad med ytterligare några sladdar i två dagar för att se så han mår bra. Men vi får nog snart veta.

Vi har ju i några dagar nu provat att lägga honom vid bröstet vid matstunderna för att se om han är intresserad. Han har mest slickat och smakat lite (mina bröst rinner typ ständigt så stackars Harry har nästan drunknat när han legat vid bröstet) så igår provade vi att använda en amningsnapp och det gick mycket bättre! Så sen dess har vi lagt han vid bröstet med amningsnappen två gånger till och han har sugit och svalt lite båda gångerna. Han är så himla duktig! Just nu är det ju i princip bara amningen som ska funka innan vi får fara hem (tror och hoppas jag!?).

Har senaste dagarna haft sån enorm hemlängtan. Är less att ligga i ett minirum och inte göra nå. Man känner sig dessutom granskad av alla sköterskor hela tiden. Dom flesta är ju hur gulliga och snälla som helst (skulle gärna låta dom följa med hem sen) men vissa får en bara att känna sig otillräcklig och dålig. Har redan hunnit grina flera gånger pga det. Och vissa är så våldsamma med lillen. Förstår dom inte att man är rädd om sin lille? Dom typ sliter och drar i han och trycker på han. Men som sagt, de allra flesta är skitbra och jag kommer sakna flera stycken. Men man förstår inte varför vissa jobbar på ett sånt här ställe.

Trött mamma sondmatar Sötharry

Namn och adress på foten ifall han skulle rymma


Första natten med Harry

Inatt ska Harry få sova med oss för första gången. Är lite orolig just nu, men det går säkert bra. Är lite orolig då han ju ska sondmatas var tredje timme och jag dessutom ska hinna pumpa minst en gång under natten. Men sånt är ju livet som småbarnsföräldrar, så det är lika bra att vi vänjer oss :) Sova hinner man senare...

Harry fortsätter att gå upp i vikt. Sen igår har han gått upp 71 gram! Han är så himla duktig ♥
Dock skrämde han oss rejält idag när han började spy skitmycket och alla värden sjönk som tusan. Hela apparaten typ blinkade rött och plingade. Läskigt! Jag satt just och pumpade och trodde inte det var så farligt som Thomas fick det att låta, men när jag så alla värden som sjönk så fick jag med panik. Det kom in några sköterskor och kollade till honom och dom sa att värdet nog inte var så dåligt som det såg ut utan att det bara var dålig kontakt typ. Men det var ändå läskigt och direkt vi blev ensamma igen började jag grina. Men nu mår han bra igen, lillprinsen.

Nu blir det att gå och käka lite kvällsfika och ta en snabbdusch. Harry ska käka 23, 02, 05 och 08 och brösten kommer nog vilja pumpas kring 4. Tur att jag inte har så svårt för att sova på dagarna :)

 


Min underbara familj

Åh, livet är bra. Sitter här på avdelning 56 på Sunderby sjukhus och tittar på mina två älsklingar som sitter i sängen bredvid mig. Dom är så fina. Lille Harry ligger på pappa och hickar efter en riktigt skrovmål på över 45 ml mjölk i sonden. Pappa själv ligger och halvsover med händerna runt lillen ♥

Han fortsätter gå upp i vikt och väger nu hissnande 2152 g. Och han har växt på längden också, så nu är han 46 cm lång. Fortsätter han i den här takten är det inte länge kvar till han är lika lång som pappa :) Sen är han även utan CPAP nästan hela tiden nu, så vi slipper massa slangar = vi kan kramas och pussas ännu mer på han. Han är lite gul, så dom ska strax testa ifall han behöver "sola" nå. I princip alla barn som föds så här mycket för tidigt behöver sola och det är inte farligt eller så. Jag och Thomas går nog ner och tar oss en fika ifall Harry måste sola, för då får vi ändå inte hålla han :/

Igår badade vi han för första gången och det gick bra. Filmkameran i högsta hugg, men vi glömde förstås ta vanliga bilder... sämst! Men några andra bilder har vi.

Med CPAP. Han gillar inte den...

Utan både CPAP och mössa. Massor med blont hår :)