Kalas

Idag ska vi ha ett litet kalas för Harry :) Egentligen fyller han ju inte år förrän på onsdag men eftersom jag har praktik i veckan tyckte vi att det var bättre att ha kalaset idag. Om ca 20 min kommer Harrys farmor och farfar och faster och kusiner hit för att fika lite. Thomas har gjort en tårta som vi dekorerat med Harrys favorit just nu: tåg :)


Pluggeliplugg

Här sitter jag och pluggar... och spelar spel på facebook, läser bloggar och forum, kollar blocket... 
 
Nä, ni ska bara veta hur förbaskat tråkig boken jag håller på att läsa är. Eller tråkig och tråkig, den är faktiskt ganska intressant och lättskriven men den är ändå JOBBIG. För jag vet att denna bok kommer det komma en tenta på, så jag måste kunna HELA boken typ utantill. Det är det som är jobbigt. Och jag fattar ingenting. Jag borde fatta om atomer och celler och proteinsyntes och allt möjligt, men jag gör det inte. Tror att min hjärna har blivit snäppet mindre sen jag började läsa på universitetet. Men, men... det kommer nog gå bra det här också. Tentan är inte förrän 1/11, men innan dess ska jag även hinna med tre veckors praktik så det känns som en bra idé att läsa boken redan nu. Återstår att se hur mycket man kommer ihåg när det väl är dags :P 
 
Jaja, nu ska jag fortsätta plugga.... och måste förresten googla lite recept också. Harry fyller ju år nästa vecka så här ska bakas! 
 
 

Hur tur kan man ha?

Alltså JIPPIEKAJEJJ MF!! Har fått ett mail från läraren som vi hade igår på arttentan och det visade sig att en av arterna var lite tveksam, så jag fick ett till rätt och därmed klarade jag ju tentan! Gissa om jag är lycklig nu!?
 
Nu ska jag fira genom att fara och shoppaa lite ;)

Det finns en första gång för allt...

Idag fick jag testa på något nytt: Jag misslyckades på en tenta! Har aldrig i hela mitt liv fått underkänt på något prov eller tenta (förutom hemtenta, men det är inte samma sak tycker jag), så det känns förstås lite tråkigt att bryta den trenden. Men what the fuck, det är ju alltid trevligt att prova något nytt. Haha. 
Nädå, känner mig förstås väldigt besviken på mig själv eftersom jag vet att jag verkligen kunde dom där växtjävlarna, men slarvade så jag fick ett fel mer än tillåtet och nu måste jag ha dom där växtjävlarna (jäkligt bra ord) på hjärnan ytterligare en vecka tills jag får göra omtentan på den. Typiskt! Jag som hade tänkt vara ledig resten av veckan, men nu blir det istället att straffa sig själv med lite växtplockning och läsning ur tråkig naturvetenskapsbok. Eventuellt blir det lite tröstshopping också...
 
We'll meet again, damn revlummer!
 
 

Hemma

Hejsan! 
 
Tänkte bara snabbt kika in och säga att nu är vi hemma! Var en mycket trevlig helg i Umeå :) Vi åt gott, drack några cider och var på stan lite. Harry fick sig en ny vinteroverall, från Kappahl, som tydligen ska ha fått bäst i test. Så skönt att få det gjort :)
Däremot kan jag inte påstå att jag är pigg efter helgen i Umeå. Blir inte alltid så många timmars sömn. Harry sover ju ofta till halv 8 - 8 här hemma, men när kusinerna vaknar halv 6 - 6 är det klart man inte vill sova nå längre. Så ganska tidiga mornar har det blivit. Därför blir det att lägga sig i sängen och ta det lite lugnt nu. 
 
Hejsvejs! 
 

På väg!

Sitter i bilen på väg till Umeå. Önskar att man kunde ha lika lätt som Harry att somna i bilen... Har suttit på föreläsning om.. ja, om jag det visste, i tre timmar tidigare imorse så jag är lagom trött i hjärnan.

Nu blir det eventuellt ett stopp på Max för lite påfyllning av energi!


Ett försök att inte skriva om växter...

Raderade just typ 10 rader skitsnack om vilka växter jag hittade idag när jag var ute i skogen. Hur intressant är det på en skala ens? Nä, precis. Typ 0! Så därför ska jag försöka skriva om nå annat...
 
MEN, det enda jag tänker på är växter. TYPISKT! 
 
Har iaf varit ute och sprungit idag och även varit och simmat några hundra meter nu på kvällen. Det var duktigt. Nu sitter jag och min man (tänk att han är min man!?) och spelar WoW (tänk att man spelar dataspel när man är gift, får man typ minuspoäng i vuxenpoäng då?) och dricker lite Cola Zero. Imorrn drar vi till Harrys faster Stina i Umeå och spenderar helgen där. Det blir mysigt! :)
 

Växter, växter och ännu mer växter...

Håller för tillfället på att lära mig namnet på över 100 olika växter. Det är jättekul! INTE! Drömmer typ mardrömmar om växter och då är ändå inte tentan förrän nästa onsdag. Känns inte kul att en tenta förstör sömnen över en vecka i förväg... men, men. "Egentligen" är inte tentan förrän typ veckan efter, men vi får ett extra frivilligt försök nästa vecka, så även om man inte klarar den så vet man ju att man har en till chans på sig, så det känns lite tryggt :P 
 
Idag har vi gjort en liten ommöbleringen här hemma. Harry har fått det större av de två extrarummen där uppe och vi har gjort kontor av hans gamla. Vi har tänkt bära upp de flesta av hans leksaker så vi slipper ha alla här nere i tv-rummet. Han somnade då så gott i sitt nya rum tidigare ikväll så det blir nog bra det. Dessutom blev mitt kära pluggrum mycket mysigare nu :) 
 
Växter...
 

Lördag

Idag gav Harry oss en rejäl sovmorgon till 8.10! Var riktigt skönt må jag säga, helst med tanke på att Harry klockan 22 igår inte längre ville sova i sin egen säng utan skulle ligga med oss. Det är väldigt mysigt när han sover med oss, men man sover ju inte precis ostört. 

Idag har vi inga planer... jag skulle behöva köpa mig nå jeans, men just nu känns det inte som att jag är jättesugen på att gå och trängas på stan. Vad kan man annars hitta på? Aja, nå hittar vi nog på att göra, om inte annat rensa i nå skåp och sånt. Det är ju förbaskat roligt! ;)

Återkomsten

Jag tänkte att nu när skolan har börjat om kanske jag orkar blogga igen. Brukar ju ofta vara så att när man verkligen borde plugga så finns det så mycket andra saker man verkligen måste göra! Som nu tillexempel. Jag borde plugga in de 109 olika växtarter vi ska ha tenta på om sisådär en och en halv vecka, men istället bloggar jag för första gången på typ... forever? 

Anyway, har alltså börjat om skolan. Fast, wait a minute... är det verkligen det viktigaste som har hänt på typ forever? Nix, för jag har ju GIFT MIG! Eller alltså, VI har gift oss! Så nu heter jag Andersson i efternamn. Det är crazy, men jag vänjer mig väl kanske snart. Firade faktiskt en månad som gifta i tisdags så jag har ju bara haft nytt efternamn lite mer än en månad nu. 

Var på bröllopsresa till Side i Turkiet och det var jättefint och jättebra. Det enda jobbiga (fast ändå ganska sköna) var ju att Harry inte var med. Saknade han så fruktansvärt mycket och han hade nog saknat oss också för när han kom och mötte oss på Kallax sprang han direkt fram och gav mig världens kram. Älskade unge! :)
 
Äh, nu ska jag kanske ta tag i och googla lite växter. Sen blir det äventyrsbad med min man och son!  :D