Svensbyn

Sitter just nu i svensbyn och njuter av lugnet. I love svensbyn! Jag och Mira har suttit ute på altanen hela eftermiddagen och löst korsord och tagit det lugnt. Eller nja, Mira tar det väl aldrig riktigt lugnt men..
Snart kommer min mor och far hem och då blir det nog att grilla några burgare tror (och hoppas!) jag. Börjar vara lite småhungrig eftersom jag inte har ätit sen lunchen på jobbet. Förutom lite choklad och några nektariner.

Imorgon har jag alltså sovmorgon, men då jobbar jag länge istället. Mira kommer vara här med mamma och pappa hela dagen, så då slipper jag ha dåligt samvete :)

Fick igår veta att efter dessa 6 veckor kommer Thomas att vara hemma en vecka för att sedan fara iväg 5 veckor igen. Jag kommer alltså vara i vecka 36 när han kommer hem efter dom veckorna. Vi måste alltså hinna ALLT när han kommer hem, för jag tror inte jag kommer vara så jättetaggad på att fara och handla massa viktiga grejjer när jag är höggravid. Men, men... det ordnar sig nog.


Mira sitter och kollar in kossorna som är på ängen


Ensam igen :(

Jahapp, då har Thomas farit igen och nu ska jag klara mig själv i 6 veckor! Förstår ni hur länge det är? Jag kommer vara i vecka 30 när han kommer hem! Och efter det kanske han inte heller kommer hem på några veckor, så det blir en vecka där mycket kommer måsta hinnas med, bland annat ikea. Men, men... det är ju fortfarande 6 (!!!) veckor kvar, så jag hinner nog planera veckan i minsta detalj innan dess.

Har jobbat idag. Fått göra nånting som chefen kallar "lättare sysslor", dvs varit inne hela dagen och gjort sådant som egentligen inte behövs göra, och brukar inte göras i vanliga fall på somrarna. Men eftersom min chef är en snällis så får jag göra det ändå :) Blir samma imorgon, sen på onsdag-fredag ska jag köra en lätt körning på eftermiddagen också, men det ska nog gå bra.

Imorgon far jag och Mira till Svensbyn för att bo hos mor och far i några dagar. Det ska bli så skönt att inte vara ensam hela tiden + att Mira kommer få vara lös och springa av sig, så man slipper ha dåligt samvete.

Ska senare idag eller nån annan gång när jag orkar visa lite kläder som vi köpte i helgen, både på loppis och på rea på stan. Börjar bli lite grejjer i bebisgarderoben nu. Åh, vad vi längtar! Thomas har fått känna sparkar flera gånger när han har varit hemma. Jag tror att han tycker det är lite småläskigt, men det blir nog också lite mer verkligt för han när även han får känna att det faktiskt ligger någon i min mage :)


Svettigt

Jag förstår inte. Jag svettas som en gris hela tiden! Igår före jag gick och la mig var jag alldeles blöt i svett och mådde riktigt illa. Efter att ha legat i sängen ett tag var jag tvungen att gå på toa ca 5-6 gånger för att jag mådde så dåligt. Mest troligt hade jag nog fått i mig nå laktos under dagen, trots att jag inte är riktigt säker på när det skulle vara. Sen jag började med järntabletterna har det inte varit alltför många toalettbesök, så jag är rätt glad att jag fick "tömma" lite :P I know, lite  too much information ;)
Anyway så har jag även idag svettats hela dagen. Kan bero lite på att vi gjorde ett städryck imorse och städade hela undervåningen. Var helt blöt i svett efter det och det är först den senaste timmen jag inte har svettats på hela dagen.
Är så grymt glad att ha min älskling hemma iaf. Han är så duktig på att ta hand om mig. Igår när jag gick och la mig skulle han vara uppe ett tag till, så han gav mig min mobil och sa att jag skulle ringa om jag behövde nå. Sötis!

Imorgon blir det nog lite shopping för oss! Var rätt länge sen vi hade pengar över till sånt, så det ska bli roligt :) Thomas ska kolla på nå jeans och mjukisbyxor och jag skulle verkligen behöva lite t-shirts. Och lite bebisgrejer hoppas jag vi kan få hem också :)


Sjukskriven och bebisgrejer

Imorse ringde jag och sjukskrev mig. Har så satans ont överallt! Igår efter jobbet kunde jag knappt gå för att jag hade så ont så istället för att plåga mig själv genom att fara på jobbet (och kanske även riskera att det blir sämre) så ringde jag alltså och sa som det var: Jag har foglossning och det tar så satans ont.
Så nu ska jag vara hemma resten av veckan, ska försöka få tag på någon läkare och sen se hur jag gör nästa vecka. Pratade med chefen tidigare idag och han sa att om jag bestämmer mig för att komma nästa vecka så ska de försöka sätta in mig på något lite lättare. Snäll chef :)

Fick hem ett par skitsöta bebisjeans som jag beställt idag. Hade egentligen beställt en åkpåse också, men den verkar vara försenad. Hursomhelst så kom jag på att jag lovat mormor att lägga in lite bilder på bebiskläder och sånt som vi har, så här kommer det lite bilder :) Orkade inte ta bilder på allt, men på mina favoriter iaf.

Den nya spjälsängen som vi fick av mor och far :)

Finjeansen som kom idag

Småbodies

Bodies med byxor vi köpte redan när vi väntade Sigge. Nu blire lillebrors istället :)

Pytteliten mjukisdress som vi fått av Thomas syster. Vi har även fått en
superfin babysitter av henne. Tack!

Förstås! ;)

Åh vad jag längtar till fredag när vi (hrm... Thomas) får lön så vi (jag) kan shoppa lite mer... don't tell him ;)

Trötter

Åh, jag är så satans trött HELA tiden! Jobbar som sagt bara korta dagar denna vecka, men jag är ändå helt död när jag kommer hem (vilket har varit kring 1 senaste dagarna). Förstår inte...
Har ångest för att jag inte orkar göra nå. Ligger på soffan i princip från det att jag kommer hem från jobbet tills jag går och lägger mig. Orkar inte ta ut Mira på nå längre promenader och orkar knappt göra mat åt mig själv. Här hemma ser det ut som ett bombnedslag och det får mig att må så dåligt. Snart kommer Thomas hem och jag tycker synd om honom som har en sån jäkla lat flickvän.
Dessutom är det så satans frustrerande när folk runtomkring inte fattar hur trött man är. Dom tror att man bara är trött. Men här snackar vi alltså DÖDStrött! Sömnig! Hela tiden!

Mår så satans dåligt över att jag knappt orkar ta hand om hunden våran. Dessutom är hon inne i nån period (?) nu och hon är så himla rädd för allt. Mira har ju alltid varit rädd av sig, men det blir värre för varje dag tycker jag. Vissa kvällar i princip flyger jag efter henne för att hon vill in så fort, om hon har hört nå ljud eller nå. Orkar ju knappt hålla henne när hon väl bestämmer sig för att hon inte vill gå längre, vilket inte är bra när man har foglossning och inte kan göra så plötsliga rörelser. Jag blir så ledsen på mig själv för att jag blir arg på henne. Mår ständigt dåligt över det. Men jag orkar bara inte göra nå åt det. Jag önskar att jag kunde sova mig genom några veckor...

Har hursomhelst varit på apoteket idag och köpt järntabletterna barnmorskan sa att jag skulle börja käka. Får se om de hjälper nå mot tröttheten.

Uppdatering

Så, nu ska jag uppdatera. Anledningen till att jag inte gjort det på ett tag är många, fast mest är jag bara lat.
Hursomhelst har det typ inte hänt nå sen sist jag skrev... så jag har inge att skriva.

Har börjat ta bilder på magen då och då, men jag är för feg för att lägga upp dom här tror jag :P Senaste veckan har jag dock inte känt mig enbart tjock, utan mer gravid. Har känt mig så satans ful den senaste tiden så det känns skönt att känna sig "gravid" istället. Har bland annat börjat våga använda ett par shorts som jag tidigare under sommaren provade och kände mig så jäääävla fet och ful i. Jag känner mig förstås fortfarande inte finfin i dom, men inte fetful heller. Så det är ju bra :)

Den här veckan jobbar jag endast 75%, så jag slutar kring halv 2-2 varje dag. SUPERSKÖNT! Dock är jag ändå jättetrött när jag kommer hem från jobbet. Kanske borde jag fara och köpa järntabletterna som barnmorskan sa att jag skulle börja käka för en vecka sen. Ops....


Pyret och jag myser som vanligt :)

MVC

Idag har jag varit på mvc, finally! Förra gången jag var där var jag i typ vecka 11 och det kändes så jäkla långt bort till nästa besök men tiden går snabbare än man kan tro! :) Fick iaf veta att det mest troligt är foglossning jag har, precis som jag trodde. Hon sa att om det blir så jobbigt att jag känner att jag inte kan jobba så får jag ringa till nån läkare som får sjukskriva mig. Men än så länge går det hyffsat bra, jag försöker ta det så lungt som möjligt på jobbet bara.
Sen fick jag lyssna på hjärtljuden också! :) Hon fick leta ett bra tag för att hitta dom och jag hann ju förstås få panik, men tillslut så. Pjuuuu. Nuförtiden känner jag dock lillens sprattel så mycket så jag oroar mig inte riktigt varje dag.

Nu ska jag ta och laga lite mat. ÄR SÅ SATANS LESS på att laga mat åt mig själv varje dag. Det suger.
Kom hem älskling!!

Sparkar?

Idag när jag låg i soffan och tittade på tv så höll jag handen på magen och tyckte att jag kände något! Kan det vara så att jag kände bebisens sparkar utanför magen? Kan inte riktigt tro att det var det då det känns som att han är så himla liten än (han borde ju vara lika stor som Sigge var när han kom ut) och det känns inte som att en sån liten krabat kan sparka igenom ett rätt tjockt lager med magfläsk! :P Jag sa till Thomas att nästa gång vi träffas kommer han nog kunna känna sparkar (även om det inte var det jag kände), för jag känner att han verkligen kickar på ordentligt där inne. Det är wonderful! Jag har alltid längtat till även Thomas kommer att kunna känna bebben :)

Det värsta med att vara utan sin andra hälft är alla tråkiga saker man måste göra ensam. Till exempel fara och handla. Det suger!! Dessutom känner jag mig alltid så uttittad när jag vaggar (jo jag vaggar nuförtiden eftersom jag har så ont i ljumskarna och ryggen) och det känns som att alla tänker: "Stackars ensamstående höggravida flicka..." Har lust att skrika till alla att: "jag har faktiskt en pojkvän men han är och jobbar långt bort så jag måste fara och handla själv, sluta stirra på mig! Och jag är inte höggravid jag har bara ont överallt och har en jäkligt stor mage för att jag mest troligt kommer att föda en bebis på 2 meter och 100 kg" men det gör jag förstås inte för att jag är världens mest folkskygga person just nu.

Imorrn blire jobb.. jobbigt pass mellan 10 och 18.15... HELA VECKAN. Undrar hur min stackars rygg kommer må efter det. Är många ställen där det är rätt mycket man måste bära. Tur att jag har fått låna en bärsele som man kan lasta reklamen i.

Sov gott!


Mira mös med magen och mig igårkväll i Svensbyn. Sötis!


Vecka 21!

Eftersom jag blev flyttad en vecka så går jag in i vecka 21 istället för vecka 20 idag. Hur coolt? Jag hoppade liksom över en vecka! Lillsnubben där inne är ca 20 centimeter nu, om man drar ut han sa barnmorskan. Tänk att han ska bli över dubbelt så lång innan han föds och det är mindre än halva tiden kvar nu. Crazy. Undrar dessutom hur jäkla stor jag ska bli om jag redan nu är så här rund om magen. Blir intressant...
Har dock fortfarande inte gått upp nästan nå i vikt, förra veckan endast 4 hg, så det känns ju bra!

Nu är det alltså bara ca 4,5 månader kvar tills vi får träffa vårat barn! Tänk att vi ska få en son! :)