Idag känner jag för att gnälla

Saker som jag sprängs av: 
 
  • Att tappa saker på golvet! Känns som att det är flera mil ner till golvet när man har en stenhård mage i vägen hela tiden. 
  • Höga ljud. Framförallt Harry-relaterade ljud. T.ex. ljudet som uppstår när Harry slår två pannlock mot varandra, Harry-skrik. ljudet av saker som kastas i golvet och min absoluta favorit: ljudet som uppstår när Harry kör en legobil på golvet... ja just det, legobilen har inga däck....
  • När man bär påsar fulla med mat och ett mjölkpaket eller annat kantigt gör hål på påsen och kanten rispar på benet. 
  • När man tappar ner bestick under den understa "hyllan" i diskmaskinen och man måste fiska upp dem. Hör lite ihop med punkt 1. 
  • Värme. Är blöt i svett hela tiden... vill att det ska bli höst!! 
  • Barn på området som är vakna halva natten och som dessutom tycker det är roligt att knacka stenhårt på dörren sådär kring 21 på kvällen så Mira börjar skälla som en tok. Tur att vi har en son som sover som en stock när han väl somnat. 
Kommer säkert på något mer snart. Är extremt dåligt tålamod nu och fattar inte hur jag ska palla med att vara gravid i typ tre månader till!? Dock mår jag hyffsat bra nu förutom att magen har typ växt från "lagom" till extremt höggravid på typ två dagar. Också den här förbannade värmen! Nu regnar det ute och ändå är jag helt svettig. Men, men... vecka 29 nu, nästa vecka ska vi på ultraljud igen :)
 
 
 

Barnmottagningen och vecka 28!

Idag har jag och Harry hängt två timmar på barnmottagningen och lekt. Ja, typ. Snackade med en läkare i typ 10 min, tog blodtryck och resten av tiden satt vi och väntade på att han skulle kissa så att de kunde få ett urinprov. Jättekul! Men han var så duktig och snäll hela tiden, så det var inte så farligt. Klart han tycker det är kul att leka när det finns så många roliga leksaker. 
Både urinprovet och blodtrycket var bra. Blir pga hans hästskonjure och ärrvävnad i njuren ett ultraljud nästa år ungefär den här tiden, men så länge han inte har nå problem så verkar inte läkaren orolig iaf. Skönt :)
 
Och idag gick vi dessutom in i vecka 28! Tiden går faktiskt fort... börjar få lite panik för att vi inte har fixat ett skit än så länge, men försöker tänka att det inte är så mycket att göra i och med att vi redan har nästan allt som behövs. Men har ändå panik i stort sett varje dag. Och jag städar och städar och städar. Hela dagarna typ. Och det är inte kul för det resulterar i massor med sammandragningar. Men samtidigt kan jag inte bara sitta still hela dagarna.. det är fasen ännu värre. 
Lillebror lever fortfarande rövare där inne. HELA tiden! Stämmer det att barnet har samma dygnsrytm utanför magen som innaför så kommer våran bebis aldrig att sova... längtar! Nä, det är helt seriöst sjukt. Kan inte sova på nätterna för att lilleman bökar omkring. Dock är det ändå så förbaskat mysigt. Kommer på mig själv typ hela tiden med att sitta med händerna på magen bara för att få känna varenda liten spark. Man blir  verkligen aldrig less! 
 
Imorgon bär det av till Älvsbyn för att fira midsommar och midsommardagen blir som vanligt i Bodsjön med brännboll och annat trevligt :) Trevlig helg på er! 
 
Vecka 28
 

Rapport

Dagens besök på Spec-MVC visade att allt var normalt. Bebisen växer som den ska, normal mängd fostervatten och opåverkad tapp. Skönt! Fick lämna ännu ett urinprov och hoppas nästan på att det visar på urinvägsinfektion så jag får ett svar på varför jag har så mycket sammandragningar. Ska på ett till besök i vecka 28, men förhoppningsvis i Piteå den gången. Men som sagt, skönt att veta att allt ser bra ut. Nu ska jag försöka slappna av lite mer :) 
 
Efter besöket har jag och Harry hängt lite med syster/moster Sanna i badhusparken. Middag fick Sunes stå för idag. Det var mumsigt, helst colan! ;) Nu ligger jag i sängen och lyssnar på lite musik och ska väl se lite fotboll. Imorrn bär det av till Umeå för att gratta Thomas syrra Stina och snusa på liten bebis :)
 

Spec-Mödra

Imorrn bär det av till Sunberbyn och Spec-MVC där. Har haft såna problem med sammandragningar som vissa dagar är riktigt kraftiga och eftersom jag fött för tidigt tidigare tyckte BM att jag skulle ringa och höra med Spec-MVD vad de tyckte och de fixade snabbt en tid i Sunerbyn åt mig. Tror absolut inte det är nå allvarligt, men ändå skönt att få det uppkollat så man kan slappna av lite mer :) 
 
Magen växer och gror. Och JA, det är bara en! Och JA, bebisen är inte beräknad förrän i september! Ska försöka ta nån bild framöver kanske. Har varit extremt dålig med att ta bilder på magen, både med Harry och nu. Är lite tråkigt faktiskt. Men känner mig verkligen inte typ "gravidfin" utan bara fet och ful när jag är gravid :P