Första hela natten!

Harry har ju sovit hela nätter i flera månader nu, men annat har det varit med mig. Jag har vaknat av varenda litet ljud Harry har gjort och alltså vaknat nästan 1 gång i timmen. Men plötsligt händer det. Igår vaknade jag 06.00 av Harry och då hade jag inte vaknat en enda gång på natten! Halleluja!! Det här med eget rum till Harryboy är nog det bästa vi gjort på länge! I morse var det samma sak; vaknade av Harry 05.30 och hade inte vaknat nå på natten. Det är helt sjukt skönt. Känner sig ju typ utvilad trots att han vaknar relativt tidigt.

Över förväntan!

Ni ska veta att det gick verkligen superbra för Harry att sova i sitt eget rum! Och faktiskt gick det ganska bra för mig också, trodde att jag skulle sova betydligt sämre. Jag vaknade kring 3 av mig själv (tror jag iaf) och gick upp för att kolla till Harry och gå på toa. När jag kom in till Harrys rum så ligger han tvärsöver i sängen, helt vaken. La honom tillrätta på sin kudde och gick på toa. När jag kom tillbaka sen så hade han i princip somnat om, så jag gick och la mig igen. Annars vaknade han inte nå mer. Däremot sprang jag in där vid 4-5 för att han började gråta, men det visade sig att han fortfarande sov. Var nog bara en liten mardröm.
Klockan 06.30 vaknade jag och hörde hur vår älskade son låg och pratade för sig själv i sitt rum. Thomas fick gå och hämta han medans jag gick ner och gjorde lite välling, sen hade vi lite morgonmys i storsängen ♥

Proverna igår gick också bra. Vi blev denna gång skickade direkt på lab (eftersom dom på barnmottagningen aldrig får ut nå blod från honom) och dom tog 4 rör med blod från hans lilla fingrar. Han grät inte nå, blev bara lite less i slutet.

Gladfis för några veckor sedan

Ännu mer prover..

Idag ska det tas ännu mer prover på lillgubben. Tror det är för att titta så att inte njuren tar skada på något sätt. Har ju fått veta att vi inte kommer få operera förrän efter sommaren, så det är väl kanske därför.

Det gick bra för Harry att sova borta! Jag som förväntade mig att jag skulle sova jättebra och jättelänge hade förstås helt fel. Var upp och kissade typ 4 gånger på natten (kan ha att göra med att jag drack ganska många vinglas) och vaknade typ 6 på morgonen. Typiskt.
Inatt blir det nog att flytta över Harrys säng till sitt eget rum. Jag vaknar så jäkla lätt av han när han håller på och vrider och vänder på sig på nätterna. Och han gnyr ju till lite då och då, och då blir jag direkt klarvaken och tror att han behöver tutten, snutten eller bara lite kärlek. Vilket han förstås inte behöver, han bara sover. Så därför ska vi prova att han får sova i sitt eget rum ett tag. Det är dessutom mycket svalare i hans rum, så hoppas han börjar sova ännu bättre! Därför blir det nog en tripp till Jysk idag för att inhandla en rullgardin eftersom det inte finns nån sån i hans rum.

Jaja, nu ska jag ta och börja göra oss i ordning för provtagning. Jippiekajejj...
Provar kusinernas gåstol under helgen i Umeå

8 månader +

Igår var vi på BVC för 8-månaderskontroll. Egentligen är han ju 8,5 men vi har inte fått komma förrän nu alltså. Nu väger han iaf (håll i er)... 9480 gram och är 72 cm lång! Ett helt kilo har han gått upp sen vi var där senast i slutet på april. Sen dess har jag ju slutat amma, så det är ju ett bevis på att han är en riktig storätare av även vanlig mat. Lilltjockisen!

Han är riktigt nära på att lära sig krypa nu, blir väldigt frustrerad när han inte tar sig någonstans. I sömnen snurrar han omkring hela tiden och det är inte sällan man hittar honom liggandes på mage vid fotändan pillandes på nåt mjukisdjur... mitt i natten alltså. Då är det bara att lägga tillbaka honom på sin kudde så somnar han oftast om direkt. Han äter ingenting på natten, har ju inte gjort det på typ 3-4 månader. Han somnar klockan 19 på kvällen och vaknar klockan 06 och det är vi väldigt nöjda med. På morgonen dricker han lite välling i sängen (tycker bara om välling på morgonen) så vi får ligga kvar och mysa ett tag.
Senaste dagarna har han fått ett jäkla humör. Vill inte vara hemma på dagarna utan vill helst ut och åka vagn så han får titta på allt roligt. Blir väldigt lätt rastlös så det gäller att ha saker planerade på dagarna, annars har man en riktigt arg bebis här hemma.

Inatt ska Harry eventuellt sova borta för första gången. Hos mormor och morfar. Mest för att testsova en gång före han ska sova där "på riktigt" i slutet på augusti när jag och Thomas ska på bröllop, men ska inte ljuga och säga att det inte kommer bli skönt med sovmorgon!

9480 gram kärlek!

Harry skrattar åt pappa

Idag upptäckte vi att Harry tycker det är skitroligt när man låter som en hund:


Liten sömngångare

När vi var i Umeå hade Harry lite svårt för att somna i resesängen.. säkert för att det var så varmt. Därför lät jag han somna på min madrass. När jag lämnade rummet när han somnat låg han alltså på sin kudde på madrassen uppe i högra hörnet. Tre timmar senare när vi skulle gå och lägga oss såg det ut såhär:
Observera hur han tappat sina grejer under resans gång. Först tutten och sen snutten.

Umeå-helg

I fredags packade vi väskorna (är ganska säker på att vi slog rekord i mycket packning för endast en natt) och drog till Umeå för att fira Harrys faster/gudmor som fyllde år! Som alla vet så var det ju iskallt ute, så vi satt mest inne under filtar.. NOT! Vi var såklart mest ute. Var till en strand och badade fötterna lite. Eller jag och Harry badade fötterna och alla andra badade på riktigt! Jisses..

Lördag var vi en stund till stan och fyndade lite kläder. En klänning och tröja till mig, en skjorta till Thomas och jättegulliga midsommarkläder till Harkan. Längtar tills jag får klä han i dom och ta kort :)

Hade ju egentligen tänkt fara hem igår på eftermiddagen, men vi bestämde oss för att vara kvar en natt till (tur att vi packade så mycket...) så vi tog oss några cider/öl på kvällen och hade det väldans trevligt!

Harry badar med pappa!


Tittade bort typ en sekund och när jag tittar tillbaka så ligger han och dricker helt själv! Man blir törstig av att vara på stranden!

Ännu varmare!!

Idag har det varit ännu varmare än igår!? Men det är väl bäst att man inte klagar för då blir väl vädergudarna förbannade och ger oss vinter igen. Nä, I love sommar! Allt är så fint och grönt! Har hängt med tant Idorna och tant Kajsa (hatar ni att jag kallar er tanter!?) i badhusparken och picknickat lite. Skönt vare. Sen var jag och Thomas en snabbis på stan och köpte nå shorts till Harry.


Imorgon far vi till Harrys faster Stina i Umeå eftersom hon fyller år på lördag! Ska bli trevligt :)
I badhusparken var det varmt!

Järnbrist

Senaste med Harry är att han har lite dåligt järnvärde. Så nu blir det ännu fler mediciner att hålla reda på för lillgubben. Magknip och hård i magen kunde han bli av järndropparna så det blir ju jättekul! Men, men.. det är ju tur att dom håller reda på honom iaf.
Idag har vi suttit ute med tant Ida och tant Ida så nu har man kanske fått sig en liten bränna. Dock gjorde jag världens miss och smörjde inte in ryggen nå, så nu har jag världens fulaste ränder där. Blir nog samma imorrn, men då hoppas vi att Kajsa också följer. Såg dock ut att bli lite "sämre" väder imorrn (15 grader, men hur ofta har dom rätt?), men det är nog mest skönt. Idag har det faktiskt varit för varmt!
Snart kommer mormor och morfar hem efter två veckor i Grekland. Harry längtar jättemycket efter dom!