Stackars Harry

Igår var vi alltså på sjukhuset här i Piteå för att ta lite blodprover på Harry eftersom han tydligen hade lite dåligt blodvärde när dom kollade sist vi var inskrivna på Sunderbyn. När vi kom dit tyckte dom att vi skulle ha satt emlaplåster (bedövning) före, men hur tusan ska vi veta det? Vi trodde att dom bara skulle ta lite blod från fingret!
Hur som helst så började dom sticka utan bedövning men dom lyckades aldrig få ut nå blod (som vanligt). Vi sa även flera gånger att det inte är någon som lyckats få ut blod genom armarna eller benen tidigare, utan att dom varit tvungna att ta från huvudet. Som att dom brydde sig. Tre gånger stack dom, och Harry var hysterisk. Stackars stackars lillgubben. Nu ska vi förstås dit IGEN, men denna gången ska vi på lab, för dom är tydligen bättre på sticka där? Börjar bli lite smått less allt rännande på sjukhus!

Trött!

Har varit så förbaskat trött de senaste veckorna. Jag vill bara lägga mig ner och dö typ.. så trött är jag. Det enda som ger en liten tröst är att Harry också är ovanligt trött så han sover ganska mycket på dagarna = jag kan vila lite. Såklart vaknar han ju alltid direkt jag har somnat, men det är så det är att vara förälder. Just nu skulle det dock inte skada att få en dag utan barn och bara SOVA!

Vet inte om Harry är i någon utvecklingsfas eller nå, men han har blivit så grymt "mammig". Kan knappt sätta ner honom på golvet eller i stolen så börjar han gråta och sträcka upp armarna mot mig. Har idag varit tvungen att sitta med honom i famnen vid hans måltider för annars äter han ingenting. Har ju i princip slutat amma nu också (ammar bara ibland på morgon, men har nästan inge mjölk kvar), så det är ju inte så bra att han inte vill äta vanlig mat. Han har dock börjat gilla välling lite nu, men det funkar inte heller mot gnälligheten. Nä, han vill helst sitta i mitt knä eller bli buren. Jättekul för ryggen att bära en 9-kilos bebis hela dagarna.

Fytusan vilket gnälligt inlägg, men jag är bara så satans TRÖTT! Trodde att den jobbigaste perioden var när dom var nyfödda, men nu sover man ju tamejtusingen ännu mindre än då. I helgen blir det att skicka iväg Thomas med Harry någgerst så jag får sova ostört i minst 2 timmar!
Liten Harry


Operation...

Dom ringde just från Sunderbyn och berättade att Harrys röntgenbilder visade på att han hade lite trångt urinrör (eller nå sånt) så nu måste han opereras :( Stackars lillgubben. Operationen kommer ske i Uppsala.. undrar hur det funkar? Måste vi betala resan dit själv? Och undrar hur lång tid vi kommer vara där!? Jaja, lär väl få svar på alla frågor när vi får kallelsen. Om inte annat får man väl ringa och fråga!

Tydligen hade han även lite dåligt blodvärde (har dom inte sagt tidigare) så dom ville att vi skulle fara till lasarettet här i Piteå för att ta lite prover. Så nu ska dom sticka han igen också. Stackarn..

Röntgen nr 2

Idag har vi varit på röntgen för andra och förhoppningsvis sista gången! Harky var såååå duktig! När dom satte in katetern låg han och sög på tutten och blev bara litelite ledsen på slutet och sen på röntgen gick det också bra. Visst var han ledsen, men inte alls lika mycket som förra gången. Dessutom skulle dom ju ta mycket mindre bilder idag än förra gången så det gick ju rätt snabbt. Däremot ville han (precis som förra gången) inte kissa "klart". Dom ville ju ta bilder på hans urinblåsa när den var tom, men unge herr Andersson hade inga som helst planer på att kissa. Så vi fick vandra omkring på sjukhuset i över en timme. Harry hann till och med få i sig lite mellanmål i form av fruktpuré. Men tillslut så kissade han iaf och dom fick sina bilder på tom urinblåsa. Så nu hoppas vi på att allt såg bra ut! :)

Nu blir det snart sängen för mig. Är så grymt trött nu för tiden. Antar att det är pollenmedicien som gör det... HATAR pollen...

Harry förra veckan när vi invigde sittdelen på riktigt

Sitter själv!

Harry har blivit så himlansch duktig på att sitta själv! Vi brukar sätta han på golvet och stoppa kuddar runt omkring han ifall han tippar. Det är dock inte alltför ofta som det händer nu för tiden. Men ibland så...

Vink vink

Lugna dagar

Förlåt för att jag är världens sämsta bloggerska, men vet inte vad jag ska skriva när det inte händer allt för mycket.

Thomas har iaf börjat sin yrkesförarutbildning så nu är jag och Harry ensam mellan 8 och 14 varje dag. Än så länge går det bra. Idag har Harrys mormor varit här en stund och fördrivit lite tid med oss. Vi gick till Barnens hus och Harry fick en Långa Farbrorn och ett nytt högre spjälskydd så att han inte kan sätta in benen mellan spjälorna. Har inte hunnit "installera" det än, men imorrn kanske :)

Imorgon kommer flickorna och bebisarna i mammagruppen hit för lite fika. Har varit och "bakat" lite fika på Coop idag som jag kan bjuda på ;)
Läser om sin favoritdryck

Framsteg

Helt sjukt hur snabbt det går för Harry just nu. Han är värsta wildwildbaby! Längtar inte jättemycket tills han börjar krypa, lär bli jobbigt att hålla koll hela tiden :P
Nä, han har blivit så grymt stor. Jag vet att jag jämt säger det, men nu är det faktiskt sant. Fick besök av två små bebisar (en bara 3 veckor!!) i tisdags och fytusan vad Harry var stor motför dom! Kan inte ens fatta att Harry någonsin har varit så liten.

Han snurrar ju runt för fullt nu, i princip direkt man lägger ner honom på rygg så börjar han vända på sig. Detta innebär ju med andra ord att han även vänder sig i sängen på natten, så han ligger halvt på mage och jag blir ju såklart sjukt nervös inför detta. Dessutom har han börjat sticka igenom fötterna mellan spjälorna i spjälsängen, vilket resulterar i att jag flera gånger per natt måste lirka ut hans små ben för att han inte ska göra illa sig. En kväll när han just hade somnat hörde vi att han helt plötsligt började skrika som en stucken gris så vi sprang upp till sovrummet. Där låg han uppe vid kudden men tvärsöver sängen och hade typ fastnat. Busfrö!

I onsdags träffades vi i mammagruppen och det var som vanligt väldigt trevligt. Som vanligt när det är mycket folk var Harry väldigt skeptisk och inte alls värst glad. Dessutom böt han bajsdag till onsdag bara för att jäklas. Sen bajsade han även torsdag så jag är just nu helt snurrig.
Nu blir det snart att starta grillen för idag blir det grillat med hemmagjord klyftpotatis. MUMS!

Liten Harry...


Harry nu!

Har ju glömt..

Jag har ju glömt att skriva om hur det gick i torsdags när vi var i Sunderbyn för röntgen av Harrys urinblåsa. Det blev mycket skrik av en övertrött Harry och mycket väntan. Så jäkla dålig stil att man har tid 13.15 men inte får komma in för än ca 13.50, helst när man har ett litet uttråkad barn med sig.

Först satte dom iaf in en kateter på han. Skrik, skrik, skrik. Dock tror jag att han skrek mest för att han var trött och ville sitta i mammas famn och inte för att det tog ont för han började skrika direkt jag la ner han på britsen (innan ens nån hunnit röra i han) och skrek sedan hela hela tiden tills jag fick ta upp honom igen när dom var klara.

Sen var det dags för röntgen. Skrik, skrik, skrik direkt jag la ner han på britsen igen. Skrik hela tiden tills dom var klara (ca 30 min). Sen blev det att sitta och vänta igen på att han skulle kissa så att dom kunde ta kort på en tom blåsa. Harryboy hade dock inga som helst planer på att kissa så vi fick vänta och vänta och vänta. Som tur var hade jag packat ner lite choklad och festisar i skötväskan så mamman och pappan fick i sig lite "mat".

Det hela slutade med att Harry inte kissade utan dom tog ett kort när hans urinblåsa fortfarande var typ full och att dom meddelade oss att vi nog måste komma dit en gång till.

That's right... vi måste dit igen. IGEN. Börjar bli måttligt less Sunderby sjukhus nu. Så... från klockan 13 till ca 16 vistades vi på ett sjukhus med jätteledsen bebis helt i onödan. KUL.
Han charmade dock alla på sjukhuset i sin nya jacka. Synd att han aldrig kan stå still så man kan få bra kort bara..